اگر متوجه هر یک از تغییرات زیر شدید با پزشک یا متخصص پوست خود مشورت کنید:
- تغییر در رنگ کل ناخن و یا ایجاد رگه های تیره زیر ناخن
- تغییر در شکل ناخن
- نازک شدن یا ضخیم شدن ناخن
- جدا شدن ناخن از پوست اطراف
- خونریزی اطراف ناخن
- تورم یا درد در اطراف ناخن
- رشد نکردن ناخن ها
برای داشتن ناخن های محکم لازم است به دریافت ترکیبات زیر توجه لازم را داشته باشید
- بیوتین (ویتامین B7)
- سایر ویتامین های گروه ب
- آهن
- پروتئین
- امگا 3
- زینک
- ویتامین C
پرفکتیل
این قرص دارای ویتامین C، ویتامین B3 و بیوتین بوده و هم چنین با داشتن روی و عصاره انگور، به تقویت ناخن ها و جلوگیری از شکنندگی آن ها کمک می کند. از مزایای پرفکتیل این است که فاقد گلوتن، مواد نگهدارنده و حساسیت زا بوده و انواع مواد معدنی و ترکیبات لازم برای رشد مو و ناخن را فراهم می کند.
سایر نکات مهم مراقبت از ناخن:
از مرطوب کننده استفاده کنید.
هنگامی که از مرطوب کننده دست استفاده می کنید، آن را به ناخن ها و کوتیکول های خود نیز بمالید.
بهداشت را به اندازه رعایت کنید.
شستشوی به موقع دست ها از انباشته شدن باکتری های بیماری زا در زیر ناخن و آلوده شدن آن جلوگیری می کند. اما شستشوی بیش از اندازه دست ها و یا ضد عفونی کردن آن ها با الکل می تواند باعث خشکی و شکنندگی ناخن ها شود.
دستکش بپوشید.
برای مراقبت از ناخن دست، هنگام انجام کارهای خانه، دستکش هایی مانند دستکش ظرفشویی بپوشید تا دست هایتان خشک بماند. دستکش ها همچنین می توانند از دست ها و ناخن های شما در برابر مواد شیمیایی، مواد شوینده و مایعات پاک کننده محافظت کنند.
از قرار گرفتن طولانی مدت در هوای سرد و خشک خودداری کنید.
اگر در روزهای سرد بیرون می روید، حتماً دستکش بپوشید تا از آسیب سرما به دست ها و ناخن های خود جلوگیری کنید.
سایر علل شکنندگی ناخن عبارتند از:
سن
ناخن ها معمولاً با افزایش سن تغییر می کنند و اغلب کدر و شکننده می شوند. در حالی که ناخنهای پا معمولاً ضخیمتر و سفتتر میشوند، ناخنهای دست اغلب نازکتر و شکنندهتر میشوند.
اختلالات تیروئید
ناخنهای شکننده میتواند از نشانه اولیه بیماریهای تیروئید مانند پرکاری تیروئید، کمکاری تیروئید و بیماری گریوز باشند. این مشکلات معمولا قابل درمان هستند و برطرف نمودن بیماری زمینه ای به بهبود وضعیت ناخن ها کمک خواهد کرد.
سندرم رینود
این بیماری که با مشکلات گردش خون در اندام ها مشخص می شود، می تواند بر سلامت ناخن ها تأثیر بگذارد. پزشک شما ممکن است از داروهای مسدود کننده های کانال کلسیم برای بهبود شما استفاده کند.
شیمی درمانی
اگر در حال حاضر تحت درمان سرطان هستید، شکننده شدن ناخن ها ممکن است یک عارضه جانبی باشد. با انکولوژیست خود صحبت کنید تا توصیه هایی برای حفظ سلامت ناخن به شما بدهد.
عفونت های قارچی
اگر علاوه بر ترک خوردن، ناخنهای شما ضخیمتر یا زرد میشوند، ممکن است به عفونت قارچی مبتلا شده باشید. در صورت تکرار و عدم بهبود خود به خودی، لازم است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
پسوریازیس
پسوریازیس یک اختلال سیستم ایمنی است که باعث ایجاد لکه های خشک و پوسته پوسته روی پوست شما می شود (از جمله زیر بستر ناخن). این وضعیت همچنین می تواند رنگ و بافت ناخن های شما را تغییر دهد.
اگر مشکل ناخن دارید که به نظر می رسد به خودی خود از بین نمی رود یا با علائم و نشانه های دیگری همراه است، برای ارزیابی با پزشک یا متخصص پوست خود مشورت کنید.